Open menu
  •   Gediplomeerd faalangstinstructeur
  •   Gediplomeerd ADHD en Autisme instructeur
  •   Ook vrouwelijke instructeur

Direct persoonlijk advies?

Bel: 06 - 39 01 35 85

Voor een proefles of aanvullende informatie

Starten zonder wachtlijst!
Direct inschrijven
Gediplomeerd faalangstinstructeurs
Direct inschrijven
Gediplomeerd ADHD- en Autisme instructeurs
Direct inschrijven
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Bekend van SBS6 - Beste Deal van Nederland!

Interview Puttenaer

Geplaatst op

interview-puttenaer02

door Maranke Pater

Het is het sociale contact tijdens het geven van autorijlessen wat Miriam heel erg aansprak. ,,Het werken met mensen, daar ligt mijn hart. In mijn vorige baan was ik alleen maar bezig met cijfertjes en administratie. Het was echt tijd voor wat anders. Tijdens mijn zwangerschapsverlof ben ik bewust gaan nadenken en toen kwam dit idee bovendrijven.” De stap om een eigen rijschool op te starten was snel gemaakt. Na een jaar lang intensief les aan de Verkeersacademie mocht ze zichzelf volleerd instructeur noemen. ,,Om een rijinstructeur te worden moet je zelf de auto perfect kunnen beheersen.”

Voordelen van Rijschool Rijweg zijn er volgens Miriam talrijk. ,,Ik kan voor een ontspannen sfeer zorgen tijdens de lessen. Daarnaast ben ik nog jong, waardoor ik goed kan levellen met mijn doelgroep. Mijn leerlingen hebben altijd dezelfde rijinstructeur. ” Natuurlijk helpt de sportieve Volkswagen Polo ook een handje. Om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is Miriam 6 dagen per week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat beschikbaar. Ze kunnen reguliere rijlessen, snelcursussen, opfriscursussen en faalangsttrainingen volgen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om af en toe een les te volgen. ,,Er zijn mensen die weinig rijden en de auto alleen gebruiken voor de kleine boodschappen in het dorp. Op het moment dat ze dan een vriend of familielid in Amsterdam willen bezoeken zullen ze toch de snelweg op moeten. Het is dan lastig om het rijden weer op te pakken.” Voor oudere mensen kunnen de snel veranderende regels in het verkeer een reden zijn om een opfriscursus te nemen. Mensen die angstig zijn voor hun examen of überhaupt de weg niet op durven, kunnen bij Miriam wél hun weg vinden. Ze is gediplomeerd faalangstinstructeur. ,,Je geeft als instructeur mensen veel vertrouwen, soms zit je wel 30 uur per maand met iemand in de auto. Op het moment dat je dan alles moet laten zien tijdens een examen aan een vreemde, kan dit veel stress opleveren.” Sommige verzekeraars vergoeden de faalangsttraining onder bepaalde voorwaarden. Gedurende de reguliere rijlessen is het altijd mogelijk om een tussentijdse toets met examinator te volgen. Miriam merkt dat veel beginnende bestuurders baat hebben bij iemand die ze op de punten wijst waarop hun rijgedrag verbeterd kan worden.

Volgens Miriam krijgen teveel mensen die beginnen met lessen meer les dan ze nodig hebben. Reden voor haar om haar klanten het precieze aantal lessen te geven dat ze nodig hebben. ,,Het is onnodig om iemand langer te laten doormodderen als hij of zij al klaar is om de weg op te gaan. Rijlessen zijn al duur genoeg.” Een andere manier waarop zij klanten tegemoet komt is om termijnbetaling aan te bieden en de mogelijkheid om per les contant af te rekenen. ,,Je moet bedenken dat er jongeren zijn die op hun 16e al beginnen met autorijden. Dan is het nemen van rijlessen een behoorlijke kostenpost.” Tot 1 mei gelden er scherpe tarieven bij rijschool Rijweg. Wie zich nu inschrijft, krijgt 10 procent korting op alle pakketten. ,,Op het moment dat een klant een nieuwe klant aanbrengt, krijgt hij of zij een gratis les. En dat iedere keer opnieuw, dus als je tien nieuwe klanten aanbrengt, krijg je tien gratis lessen.”

Rijschool Rijweg
Roggestraat 9
3882 GV Putten
www.rijschoolrijweg.nl

Bronvermelding: DePuttenaer.nl

 

DIRECT INSCHRIJVEN

 

Volledige website