Open menu
  •   Gediplomeerd faalangstinstructeur
  •   Gediplomeerd ADHD en Autisme instructeur
  •   Ook vrouwelijke instructeur

Direct persoonlijk advies?

Bel: 06 - 39 01 35 85

Voor een proefles of aanvullende informatie

Starten zonder wachtlijst!
Direct inschrijven
Gediplomeerd faalangstinstructeurs
Direct inschrijven
Gediplomeerd ADHD- en Autisme instructeurs
Direct inschrijven
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Bekend van SBS6 - Beste Deal van Nederland!

Interview Puttenaer

Geplaatst op

interview-puttenaer

Met Dick de Vries haalt Miriam een ervaren rij-instructeur met een hoog slagingspercentage binnen. Miriam: ,,Ik krijg veel dames als leerling, puur vanwege het feit dat ik een vrouw ben. Ze moesten even wennen aan Dick, maar kwamen er tijdens de eerste rit al achter dat ook hij een goede instructeur is. We hebben allebei dezelfde karaktereigenschappen, zijn rustig, kalm en we hebben veel geduld met onze leerlingen.” Dick haalt veel voldoening uit zijn werk als instructeur: ,,Het is heerlijk als er opnieuw een leerling geslaagd is. Het geeft een kick om mensen netjes af te leveren als een veilige bestuurder.”

Digitaal
De digitalisering binnen de rijschoolwereld is ook toe geslagen bij Rijschool Rijweg. Een enorm positieve ontwikkeling. Dankzij de I-pad kunnen de instructeurs filmpjes en foto’s laten zien van speciale verrichtingen die leerlingen moeten gaan uitvoeren, maar ook meer uitleg geven. Dick: ,,Voor een jongere is het heel normaal dat we met een I-pad werken. Ze staan met alle nieuwe technologieën op en gaan ermee naar bed.” De website van Rijschool Rijweg is inmiddels zo ingericht dat de leerlingen en eventueel ouders inzicht krijgen in hun vorderingen. Het gebruik van Social Media als Twitter en e-mail zorgt ervoor dat rijlesafspraken niet meer vergeten kunnen worden. Miriam: ,,We sturen altijd een mailtje en een twitterberichtje om mensen te attenderen op de rijles.”

Faalangsttraining en opfriscursus
Er komt steeds meer vraag naar faalangsttrainingen. Dit komt vooral voor bij leerlingen die perfectionistisch ingesteld zijn en graag alles goed willen doen. Dick: ,,De faalangsttraining is een specialisme van ons beide. We zien meer en meer gebeuren dat er een steeds grotere drempel ontstaat om de weg op te durven. En van uitstel komt afstel, terwijl het besturen van een auto zoveel vrijheid met zich mee brengt.” Naast de faalangsttraining helpen Dick en Miriam ook mensen die al een rijbewijs hebben en de weg om wat voor reden dan ook niet meer op durven. Miriam: ,,Ik heb een vrouw geholpen die al 16 jaar niet meer gereden had. Na een opfriscursus van een aantal lessen durft ze nu weer naar haar moeder toe te gaan die vele kilometers verderop woont. Deze opfriscursussen zorgen ervoor dat je zelfverzekerd en op een veilige en vlotte wijze alle verkeerssituaties weer aan durft.”

Flexibiliteit staat voorop bij Rijschool Rijweg. Leerlingen worden zonder problemen opgehaald bij school, het station of andere locaties. Bij aanvang van de lessen wordt een goede inschatting gemaakt van de kennis en kunde van een student, waarop een passend aanbod voor een pakket volgt. Dick: ,,De ene leerling is de andere niet. Wij zijn van mening dat we leerlingen niet onnodig veel laten lessen. Waarom zou een leerling 50 lessen moeten volgen als het ook in 30 lessen kan? Natuurlijk is de ene leerling sneller dan de ander, en soms krijgt iemand halverwege een pakket een terugval. Dan kan er uiteraard een nieuwe indicatie gemaakt worden.”

Actie
Het goedkoopste pakket dat Rijschool Rijweg biedt is een pakket van € 999,- Hier zitten 20 lessen in inclusief het rij-examen. Tot 1 september biedt de rijschool een aantrekkelijke kortingsactie van 5 procent op ieder pakket. Daarnaast krijgt elke leerling een gratis online theorietraining met een waarde van € 59,- aangeboden. Leerlingen kunnen van maandag tot en met zaterdag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bij Rijschool Rijweg terecht. De rijschool opereert in een breed gebied. Van Harderwijk tot Nijkerk en Garderen tot Voorthuizen.

Bronvermelding: DePuttenaer.nl

Volledige website