Open menu
  •   Gediplomeerd faalangstinstructeur
  •   Gediplomeerd ADHD en Autisme instructeur
  •   Ook vrouwelijke instructeur

Direct persoonlijk advies?

Bel: 06 - 39 01 35 85

Voor een proefles of aanvullende informatie

Starten zonder wachtlijst!
Direct inschrijven
Gediplomeerd faalangstinstructeurs
Direct inschrijven
Gediplomeerd ADHD- en Autisme instructeurs
Direct inschrijven
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Bekend van SBS6 - Beste Deal van Nederland!

Interview Puttenaer

Geplaatst op

slide01

Nieuwe activiteiten rijschool Rijweg

 

PUTTEN – Rijschool Rijweg heeft heel wat nieuwe noten op haar zang. Miriam de Lange en Dick de Vries hebben sinds kort een nieuwe collega: Hasan Özer, de partner van Miriam. Ook is de rijschool naast het geven van reguliere autorijlessen gespecialiseerd in het geven van autorijlessen aan mensen met ADHD of autisme.

 

Door: Maranke Pater

 

Miriam, Dick en Hasan komen het maar al te vaak tegen in de praktijk: mensen die het stempel  autisme of ADHD opgedrukt krijgen. Dankzij een speciale cursus hebben de drie instructeurs nu handvatten gekregen om deze doelgroep ook zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Dick: ,,Het is voor deze doelgroep lastiger om te leren autorijden. Als ik een rotonde benader, dan overzie ik die als één geheel en heb daarbij alle mogelijke gevaren al gescand. Maar iemand met autisme of ADHD heeft moeite met het combineren van alle afzonderlijke bewegingen tot één, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het is voor ons als rij-instructeurs dan zaak dat we rustig blijven, geduldig zijn met onze leerling en onze leerling de structuur kunnen geven die hij of zij nodig heeft.” Op het moment dat er concentratieproblemen zijn en een leerling heeft een kortere inspanningsboog, dan kan ervoor gekozen worden om het aantal lesuren per week op te knippen en bijvoorbeeld twee keer in de week te lessen in een korter tijdsbestek dan in de 1,5 uur die normaal gesproken voor een autorijles staat. Miriam: ,,We zijn daar heel flexibel in en passen ons aan op de behoeften van al onze leerlingen”

 

Flexibel

Ook als een leerling bijvoorbeeld graag op aparte tijden lest, zoals voor of na school of werk, dan past rijschool Rijweg zich daar op aan. Dick: ,,Ik heb weleens een leerling van het station op moeten halen voor een les en heb hem daarna op zijn werk afgeleverd. We denken graag praktisch mee met de klant.” De drie instructeurs zijn zes dagen per week beschikbaar van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Er wordt gebruik gemaakt van Social Media als Twitter en van e-mail om de klant te attenderen dat een rijles gepland staan. Miriam: ,,We werken heel veel digitaal. Klanten kunnen ook online hun leskaart inzien en via een speciale app die ze op hun smartphone kunnen installeren. Zo kunnen ze ook precies zien hoeveel lessen ze nog tegoed hebben.” Met behulp van een I-pad worden verkeerssituaties getoond aan de leerlingen, zodat iemand goed voorbereid een bepaalde verrichting kan uitvoeren.

 

Omdat de rijschool, die ooit ontstond op initiatief van Miriam, groeiende was en Miriam met zwangerschapsverlof zou gaan, werden de uren die zij moest missen opgevuld door haar partner Hasan, die een versnelde cursus tot instructeur volgde. Hasan: ,,Het autorijden en lesgeven voelde zo goed dat ik mijn eigen baan heb opgezegd. Nu kunnen we er vol voor gaan, want Miriam is ondertussen weer volledig up en running na haar zwangerschapsverlof aan het les geven. Het aantal leerlingen stijgt ook meer en meer, en dat is te wijten aan het aanbod van de rijschool. Van autorijlessen voor mensen met faalangst of rijangst tot beginnende autorijders: er is een breed aanbod en er zijn diverse pakketten waar een beginnend bestuurder uit kan kiezen. Alle drie de instructeurs zijn gediplomeerd. Een aantal weken geleden werd er een nieuwe derde lesauto een Volkswagen Golf aangeschaft. (tekst weg gehaald)

 

Momenteel geldt er een korting van tien procent op alle pakketten van Rijschool Rijweg. Hoe groter het pakket, hoe groter de korting dus is. Rijschool Rijweg rijdt o.a. in Putten, Nijkerk, Ermelo, Voorthuizen, Garderen en Harderwijk.

 

Rijschool Rijweg

Roggestraat 9

3882 GV Putten

Telefoon: 06-39013585

E-mail: info@rijschoolrijweg.nl

www.rijschoolrijweg.nl

 

http://www.deputtenaer.nl/lokaal/nieuwe_activiteiten_rijschool_rijweg_3365644.html#.VIiMMjGG-So

Volledige website